Over de gehele wereld worden bloesemremedies gebruikt dankzij de inspanning en opoffering van Dokter Edward Bach. Hij startte zijn carrière als chirurg in het academisch ziekenhuis in Londen, daarnaast had hij ook een succesvolle eigen praktijk. Maar zijn onvrede om enkel de ziekte te genezen en daarbij niet naar de mens te kijken leidde tot zijn zoektocht naar zuivere remedies waarmee het door emotionele disbalans geblokkeerde geneeskrachtige potentieel weer tot volle bloei kwam.

De bereiding van de bloesemremedies vereist zuiverheid en de vier elementen waardoor de essentie van de plant kan overgaan in het bronwater. De energie die de bloesems, die op het hoogtepunt van de bloei worden geplukt met respect voor de plant en zijn groei, aan het water doorgeven werkt sterk op het emotionele aspect van mens en dier.

‘Het grootste geschenk dat je anderen kunt geven, is zelf gelukkig en hoopvol zijn; dan trekt u hen omhoog uit hun moedeloosheid.’

‘Er bestaat geen ware genezing tenzij er verandering komt in uitzicht, gemoedsrust en innerlijk geluk’

Citaten uit de medische ontdekkingen van Dr. Edward Bach (Weeks, 1981)

De opleiding bestaat uit een luik theorie die online kan aangeboden worden.  Aansluitend zijn 4 dagen praktijk voorzien.  

Tijdens het online gedeelte krijgen de deelnemers een taak om een dier (of mens, of hunzelf) te observeren en tal van vragen in te vullen.  Tijdens de praktijkdagen gaan we daar mee aan de slag.  

Programma online
-Geschiedenis Bachbloemen en wie was Dr Bach
-Alle 38 remedies + oefeningen

Programma praktijk
-Film leven en werk Dr Bach ‘het licht dat altijd blijft schijnen’
-Wie ben ik als therapeut? Welk soort therapeut ben ik…
-Luisteren en observeren zonder oordelen
-Stel de juiste vragen-
-Kies de juiste remedie
-Samenstellen van de remedie

Deze workshop wordt gegeven door Nancy Popieul