Gemmotherapie is afkomstig van het Latijnse woord ‘gemma’, wat ‘kostbare steen’ maar ook ‘knop’ betekent en ’therapie’ betekent verzorging.  Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie die gebruik maakt van al het potentieel dat een plant in zich heeft, en is een therapie die relatief jong is.

Gemmotherapeutische producten worden dan ook gemaakt van knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. De knop is een embryonaal weefsel in de fase van intense celvermenigvuldiging die alle evolutionair potentieel bevat; alle genetische informatie en de genetische afdruk van de hele plant zit hierin.
De knop bevat de hele evolutie van zijn eigen soort in zich en alle kracht van de toekomst van de plant. de knoppen bevatten meer genetische informatie dan de andere weefsels en bevatten ook vitaminen, mineralen, hormonen en enzymen. Vooral het sap van de knoppen aan de bomen in het voorjaar. Deze knoppen bevatten weer een andere energie dan de bloemen, bladeren en wortels zoals in de Westerse of Chinese fytotherapie gebruikt worden. De cellen van de knoppen delen zich razendsnel en bevatten een kracht en energie om tot een boom, tak of wortel uit te groeien. Daardoor gaat de therapeutische werking dieper dan de gewone fytotherapie. Het zijn zachte maar doeltreffende remedies voor mens en dier. het zijn plantenremedies die de zelfhelende kracht van het lichaam stimuleren.

“Dieren toveren niet enkel een glimlach op je gezicht, ze toveren een onbetaalbare glimlach op je hart.
Ze luisteren naar onuitgesproken woorden, de stem van het hart”

Met bovenstaande tekst opent Nancy Popieul haar boek ‘kleine praktische gids gemmotherapie voor dieren’. En dit is voor velen onder ons erg herkenbaar.

We zijn erg fier dat Nancy Popieul deze tweedaagse cursus Gemmotherapie op onze Academie geeft.

 

 

 

geeft!

Lesdata: wordt terug ingepland

Kostprijs: 340 euro (incl.btw), inclusief een syllabus in kleur . Koffie, thee, water & versnaperingen inbegrepen.

Lunch breng je zelf mee.
Microgolf oven & croque-monsieur machine is aanwezig.

 

Locatie: Zen4AllDogs Academie BeNe  -Churchilllaan 64 – 2900 Schoten