Marlies Garvelink

TCM Practitioner Hond & Paard  – Natuurgeneeskundig Therapeut

Marlies Garvelink is de persoon achter de praktijk van Luna Nueva. Naast het runnen van de praktijk runt ze ook haar privé stal en heeft zelf twee honden. Dat ze iets met dieren zou gaan doen, was haar hele leven eigenlijk al wel duidelijk, de vraag was meer wat, wanneer en hoe? Na een aantal zeer nuttige omzwervingen, kwam de opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut voor Dieren op haar pad. Deze 5-jarige HBO-opleiding was een schot in de roos! In het laatste jaar van de opleiding werd de TCM module aangeboden en daar zag ze dat er een bijzonder mooie weg voor haar open lag, die ze absoluut wilde gaan bewandelen. Ze had mijn passie gevonden!

Die weg bewandelt ze nog steeds en het mooie van deze weg is dat er prachtige schatten te vinden zijn (soms moet je er even naar zoeken). Het is de weg van ontwikkeling en verdieping. Persoonlijk vind ze het de mooiste weg die ze ooit bewandeld heeft en nog bewandelt, want uitgeleerd is ze nooit!

www.lunanueva.nl


Nancy Popieul

Gezondheidstherapeut voor Mens & Dier

Als kind was Nancy al gefascineerd door natuur en natuurgeneeswijzen.  Ondertussen is ze reeds zo’n 25 jaar actief als gezondheidsbegeleider en docent en heeft ze een praktijk voor mens en dier.

Haar zoektocht begon met de opleiding herborist maar al snel zocht ze haar weg in de gemmotherapie, aromatherapie, fytotherapie, bachbloemsems,… Nancy is nieuwsgierig van aard en haar drang naar informatie is groot.  Haar zoektocht naar correcte informatie verliep niet alleen in België maar ook Zwitserland, Frankrijk, Duitsland,… Een aantal jaren geleden heeft Nancy ook een universitaire opleiding gedaan in de U.K.  Daar heeft ze de opleiding Health Science gevolgd, een wetenschappelijke opleiding tot Master in Health Science. Nancy is ben heel erg gefascineerd door genetica en epigenetica en alles wat met DNA en erfelijkheid te maken heeft.

Als grote dierenvriend heeft ze zich heel erg gespecialiseerd in zachte therapievormen voor dieren. Gemmotherapie is haar grote passie schreef ze dan ook een kleine praktische gids Gemmotherapie voor dieren. De opleiding wordt gegeven vanuit haar  jarenlange ervaring die ze graag met je deelt.


www.swn-natuurgeneeswijzen.com

Hanneke Hoogenstrijd

TCM Practitioner voor Honden – TuiNa Practitioner

Hanneke is geboren in Zaandam op 28 april 1960. In 2003 is ze gestart met de opleiding tot acupuncturist aan de academie voor Traditionele Chinese Geneeswijzen, Qing Bai in Amersfoort. Dit is een 3 jarige HBO opleiding waarbij de klassieke Chinese geneeswijzen het uitgangspunt is van de studie.

Na het eerste jaar, de basis vakopleiding, heeft ze haar gespecialiseerd als acupuncturist. Vervolgens heeft ze, naast de studie, een cursus ooracupunctuur afgerond. Tijdens het laatste jaar van die opleiding acupunctuur wordt elke student geacht een scriptie te schrijven. Omdat ze een grote passie heeft voor de bergsport, heeft ze haar scriptie geschreven over onderkoeling en bevriezing in de bergsport. Haar  scriptie werd genomineerd voor de prijs als één van de betere scriptie van dat studiejaar. Kijk hier voor haar scriptie.

In 2008 heeft ze de HBO studie Westerse Medische Basiskennis met succes afgerond zodat ze lid kon worden van een beroepsverenging. Na de deze opleiding heeft Hanneke een jaar Tui-Na gestudeerd omdat ze deze therapievorm zeer goed vind aansluiten bij een acupunctuurbehandeling als het nodig is. Verder heeft Hanneke verschillende bijscholingen gevolgd.

www.kyno-cursus.nl

 

Debby Mertens

TCM Practitioner voor Honden – Osteopaat & Fysiotherapeut voor Hond & Paard

Als kind was Debby al enorm begaan met dieren. ze hebben altijd een belangrijke rol in haar leven gespeeld. Ze groeide op met honden en toen ze negen jaar werd kwamen de paarden op haar pad. Jumping, maar vooral dressuur was haar grote passie. Snel werd duidelijk dat enkel training en een goede band met je dier niet voldoende was. Net zoals de mens voelt een dier zich op zijn best en presteert het optimaal als het in prima gezondheid verkeert. Dat wakkerde de vlam aan om hier professioneel mee aan de slag te baan.

Van je passie je beroep maken, wie droomt er niet van. Dieren zouden een rol blijven spelen, dat werd al snel duidelijk. Na de middelbare school startte Debby de opleiding humane kinesitherapie met als uiteindelijk doek dierenfysiotherapeut te worden. Deze opleiding volgde ze aan de Universiteit van Gent. Nadien startte ze een opleiding bij ICREO, een professionele opleiding tot dierenosteopaat waarbij hond en paard centraal staan. In 2015 ronde ze Debby deze opleiding af met groot succes.

Kennis up-to-date houden is een must in dit vakgebied. Debby volgt regelmatig bijscholingen en cursussen, zodat ze zich niet moet beperken tot één bepaalde manier van behandelen. Osteopathie staat centraal maar door het opdoen van kennis en het leren van nieuwe technieken heeft ze de mogelijkheid om een behandeling te kiezen die het beste aansluit bij wat het dier nodig heeft.

https://osteopathievoordierendm.be