Medical taping voor Honden

 

Taping is een behandelmethode waarbij er gebruik gemaakt wordt van een elastische, katoenen tape die op een reine en droge vacht aangebracht wordt. Door het gebruik van tape, creëer je een liftend effect van de tape op de huid. Fasciale structuren worden geprikkeld en het zelfregulerend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd met als resultaat, een sneller herstel van diverse klachten en blessures.

Wat leer je in deze cursus?

Tijdens deze tweedaagse basiscursus Medical taping voor Honden raak je vertrouwd met de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van het tapemateriaal.
Vermits de cursus toegankelijk is voor iedereen, wordt er gestart met een stukje basis anatomie. Dit omdat het belangrijk is dat je weet wat je aan het tapen bent en waarom. Hierna leer je over de eigenschappen van tape, wat de effecten zijn, de algemene aandachtspunten, indicaties en contra-indicaties.
Je maakt kennis met de verschillende tape technieken en de manieren waarop je tape kan knippen.
ZO leer je ook hoe je een rug kan tapen, hoe je de spieren en gewrichten kan tapen en leer je ook hoe je een lymfetape kan toepassen in de praktijk.
De verschillende toepassingen worden tijdens de cursus direct in de praktijk gebracht zodat je er thuis ook mee aan de slag kan.
Er zullen casussen worden uitgewerkt en besproken. Indien je zelf een casus hebt, mag je die meebrengen en gaan we er in de les mee aan de slag.

Docente: Debby Mertens

Datum: Nog in te plannen

Locatie: TCM Academie voor Dieren – Churchilllaan 64 – 2900 Schoten

Kostprijs: 370 euro (incl. btw) – inschrijving is in orde bij betaling
Inbegrepen: een uitgebreide syllabus, koffie, thee, water en versnaperingen

 

Schrijf je hier in