… en de beperkingen

Kinesiologie heeft ook zijn beperkingen. Allereerst is het van nature een subjectieve manier om dingen te gaan beoordelen. Hoe meer in harmonie en evenwichtiger je bent, des te nauwkeuriger zijn je resultaten. Als je moe, ziek of overstuur bent, is het verstandig om geen spiertest uit te voeren.

Indien de testpersoon negatieve gedachten heeft terwijl je hem test, zal die negatieve gedachte de test verzwakken en dus niet de juiste informatie geven.

Metalen voorwerpen of electromagnetische velden zijn stoorpunten, die leg je het beste uit de buurt.

Uitdroging is een stoorzender, zorg dat de tester en de testpersoon (en het dier) genoeg drinken voor de test.

Kinesiologie is geen universele waarheid. Vraag het lichaam niet naar informatie die het logischerwijs net weet of zou moeten weten. Doe geen test om te zien of je binnen het jaar gaat huwen, of je de lotto gaat winnen. Hou je vast aan dingen die het lichaam redelijkerwijs kan weten en onderscheiden, zoals welke producten of voeding is nodig om het individu weer gezond te maken of welk orgaan of lichaam-systeem is verzwakt of gestrest? Op dezelfde lijn, vertrouw niet op een spiertest als enig manier is om te bepalen wat er mis is en wat je eraan kan doen. Het is het beste om verschillende methoden te gebruiken om te helpen bij het maken van je beslissing. Kinesiologie kan je handig inzetten als een soort van controle-tool.