Hoe doe je de spiertest?

Basis instructies

Onthoud bij de voorbereiding altijd dat spiertesten geen methode zijn voor diagnostische ziektebeelden, het is eerder een methode om het energieveld van het lichaam te analyseren. Leg het concept van spiertesten uit aan je klant en vraag toestemming voordat je een ander individu test. Spiertesten werken het beste als beide partijen alle metalen voorwerpen van het lichaam verwijderen zoals horloges, munten, ringen, halskettingen en mobiele apparaten. Het is ook het beste om cafeïne te vermijden gedurende ten minste 2 uur voorafgaand aan het testen, evenals het roken van sigaretten, e-sigaretten of het nemen van softdrugs voor de beste resultaten.

Bepaal de basis sterkte

Selecteer een manier van testen:
Gebruik de arm of de vingers

Test de normale kracht. Vertel de persoon (ook als je zijn dier test) die getest gaat worden dat hij moet ‘vasthouden’ of ‘weerstand moet bieden’ voordat je de spier gaat gebruiken. Onthoud dat spiertesten geen krachtwedstrijd is; je zult de druk die je op de persoon uitoefent moeten aanpassen, afhankelijk van hun vermogen om weerstand te bieden – en hun natuurlijke kracht.

Zelftest:
Bij jezelf testen wat je eigen ‘zwak’ en ‘sterk’ is
Deze sterkte is niet gelijk elke dag, je moet dit telkens opnieuw testen als je iets gaat testen. De kracht van je vingers verschilt dagelijks.

 • Sluit je ogen en denk:
  ‘Maak me sterk – sterk – sterk’ > je zal naar voor hellen
 • Sluit je ogen en denk:
  ‘Maak me zwak – zwak – zwak’ > je zal naar achter hellen

Je test steeds de persoon die je test (diegene die het dier vasthoudt) zijn ‘sterk’ en zijn ‘zwak’, dat is je referentie.
Test ook jezelf eerst, weet wat je ‘zwak/sterk’ is voor die dag, daarna de stof die je erbij neemt om te testen.

De geest is beïnvloedbaar, laat daarom het gene dat je wil testen, niet aan de eigenaar zien. Als hij ‘echt’ wil dat iets goed zou zijn voor zijn dier, dat zou dit het resultaat beïnvloeden.

Je gaat bij een dier de eigenaar testen.
Zorg dat jij zelf stabiel bent en staat, denk aan een goede houding.

Test ter hoogte van je buik > je eigen energie moet kunnen stromen. Indien de eigenaar zijn arm te hoog houdt, breng deze zelf dan lager. Hou je eigen schouders laag.

Even zelf testen:

 • Plaats je duim en wijsvinger of middelvinger van de schrijfhand tegen elkaar.
  De schrijfhand is de sterkste hand, deze gebruiken we. Indien hier een letsel is, gebruiken we de andere hand.
 • Zeg ‘ik ben … (naam)
 • Probeer dit met de andere hand los te trekken (wel zelf goed je vingers tegen elkaar duwen) > zal niet lukken
 • Zeg ‘ik ben … (andere naam i.p.v. jouw naam)
 • Probeer dit met de andere hand los te trekken (wel zelf goed je vingers tegen elkaar duwen) > zal wel lukken

Je kan ook jezelf ‘sterk’ of ‘zwak’ maken:

 • Wrijf op je onderarm van je pols naar je elleboog
 • Zet je duim en wijsvinger of middelvinger tegen elkaar en druk goed aan
 • Zet je vinger van je andere hand in de lus en trek > je trekt erdoor > je maakte jezelf zwak

Wrijf op je onderarm van je elleboog naar je pols

 • Zet je duim en wijsvinger of middelvinger tegen elkaar en druk goed aan
 • Zet je vinger van je andere hand in de lus en trek > je trekt er NIET door > je maakte jezelf sterk.
 • Ga na: hoe sterk is jouw ‘sterk’; hoe zwak is jouw ‘zwak’

Test nu de eigenaar van het dier en doe de test ‘zwak’ en ‘sterk’

Indien je de vingers uit elkaar trekt van een eigenaar of andere persoon, zet je je duimen op het nagelbed van de vingers.
Zeg telkens alvorens je iets doet tegen je testpersoon dat hij ‘goed moet duwen’ of ‘vasthouden’. Sommige mensen duwen niet genoeg waardoor het testen fout verloopt.

Je kan ook de duimtop tegen de pinktop leggen, steek je pink van de andere hand in de lus is gemaakt en probeer je pink door die ruimte te trekken. Als de jouw pink erdoor kan trekken, is het een zwakke test. Als je vingers gesloten blijven, is het een sterke test.

Ga niet overstrekken: zwak = zwak ; sterk = sterk

Testen van het dier

De therapeut maakt zelf contact met het dier:
Drink een glas water en laat de hond ook drinken als hij wil. Neem de hond tussen/ tegen de benen.
Vraag aan het dier of je mag testen Let op dat de hond geen contact heeft met andere personen of dieren in de buurt, je test altijd de laatste in de rij.

De teststof(fen) steek je tussen de halsband of tuigje, denk aan metalen stukjes die er zouden zijn, die verwijder je.
Doe hierna de zelftest.

Alvorens je de stoffen test, doe je eerst bij de hond de ‘sterk/zwak’ test, je moet weten hoe sterk ‘sterk’ is, en hoe zwak ‘zwak is.

Met de eigenaar als tussenpersoon:
Geef de eigenaar een glas water en laat het dier drinken als hij wil.
De eigenaar neemt het dier bij hem, tegen de benen of op de schoot.
Vraag aan het dier en de eigenaar of je mag testen
Bij paarden steek je de teststof tussen het halster of onder de singel. De k aan metalen stukken, die verwijder je.
De eigenaar houdt contact met het paard.Zorg dat andere dieren in de buurt geen contact maken met de eigenaar of de hond, je test steeds de laatste in rij.
Geef de teststof(fen) in de hand van de eigenaar, die deze tegen het dier houdt. Je test op de vingers van de eigenaar.

Alvorens je de stoffen test, doe je eerst bij de eigenaar de ‘sterk/zwak’ test, je moet weten hoe sterk ‘sterk’ is, en hoe zwak ‘zwak is.

Je kan meerdere dingen uit de testdoos gelijk testen, neem maximum 6 buisjes te gelijk. Testen ze sterk, dan is er geen probleem
Testen ze zwak, moet je ze apart uittesten en elimineren welke sterk/ zwak is.

Maar:

 • Eerst algemeen testen op virussen / bacteriën / parasieten Sterk > ok Zwak > je kan specifieker gaan zoeken
 • Product dat sterk test, hebben we nodig
 • Parasiet dat zwak test, zit in het lichaam en moeten we gaan behandelen, die moet eruit, deze verzwakt het lichaam
 • Gewrichten/ organen: testen ze zwak, is er iets mis

Belangrijk is dat je voldoende water moet drinken, als je niet genoeg drinkt is er niet genoeg vocht in het systeem en kan de energie niet stromen.

Om je eigen systeem te resetten neem je de twee uiteinden gelijk van je DuMAi & RenMai (puntennet boven en onder je lippen)

Armtest bij een persoon (humaan)
Voor een kinesiologische spiertest kan je elke spier, iedere meridiaan en ieder orgaan van het lichaam gebruiken. Een meridiaan is een vaste energiebaan die energie van en naar ten minste één orgaan transporteert. We beginnen met een enkele test, die je in meer dan één context kan gebruiken. De Milt is betrokken bij het immuunsysteem.
Daarnaast bepaalt deze meridiaan of het lichaam in staat is bepaald voedsel en bepaalde emoties, energieën en invloeden van buitenaf te verwerken. De milt is betrokken bij de stofwisseling, de bloedsuikerspiegel en de stemmingswisselingen die daarmee verband houden. De milt reageert heel sterk op stress. Om al deze redenen kan een test van de miltenergie vragen beantwoorden over de manier waarop het lichaam zal reageren op iets dat je wil innemen. Deze test kan je ook prima aanwijzingen geven over je algehele gezondheid.

Omdat vooropgezette ideeën een test kunnen beïnvloeden, is het beter niet naar de uitkomst te raden. Subtiele energieën zijn gevoelig voor wat je denkt, dus maak je denken zo goed mogelijk leeg voordat je een test uitvoert. Laat de testpersoon goed drinken voordat je start. Water geleidt elektriciteit, uitdroging belemmert de energiestroom in het lichaam. Vraag aan de testpersoon of hij blessures heeft die, als je druk uitoefent op de arm, parten kunnen spelen.

De test is als volgt:

 • Jij en de testpersoon halen diep adem. Op de uitademing laat je je verwachtingen los.
 • De persoon die getest wordt, brengt beide handen recht naar beneden langs de zijkanten van het lichaam, duimen tegen de zijkant van de bovenbenen.
 • Diegene die test schuift een open hand tussen het lichaam en de arm van de testpersoon, vlak boven de pols
 • Diegene die test vraag vervolgens aan de testpersoon om zijn arm strak te houden, met de elleboog gestrekt
 • Vraag: ‘hou je arm stevig tegen je lichaam’ of ‘hou vast’
 • Met een open hand trekt diegene die test gedurende 1 a 2 seconden langzaam aan de arm

Zonder dat een van beiden zich inspant, zal de arm relatief makkelijk weggetrokken worden, ofwel stevig op zijn plaats blijven.
Als er druk wordt op uitgeoefend, zal een spier waar energie doorheen stroomt wellicht een fractie van een centimeter bewegen, maar zal direct terugveren.

Worstel niet om je arm op zijn plaats te houden dat er je er andere spieren bij gebruikt en probeer als je test, niet om de arm van de andere kost wat kost weg te trekken. Het is geen wedstrijd; dit heeft evenmin iets te maken met spierkracht. Als de energie vrij stroomt, zal de arm stevig op zijn plaats blijven of een klein beetje meegeven of direct terugveren als je eraan trekt. Als de energietoestand aantoont dat de spier zwak is, verstevig ze dan door stevig de miltpunten te masseren en test opnieuw.

Degene die de test uitvoert is ook best in balans, hiervoor kan de Nier 27 stevig masseren voordat je begint.

Je kan oefenen door de spier uit te dagen. Zeker in de leerfase. Op deze manier leer je onderscheiden wat de uiterste druk is die je kan geven om vast te stekken of de energie goed stroomt. Een manier van testen is door iets te verklaren wat voor iedereen duidelijk is, bijvoorbeeld: ik draag een roze t-shirt. Meteen na die vraag voer je de test uit. Indien juist, zal je sterk testen en heb je een maatstaf die aangeeft welke druk uitgeoefend kan worden wanneer de energie goed stroomt. Indien de energie niet goed stroomt, zal je zwak testen, en heb je een maatstaf die aangeeft wat niet juist is.

Jezelf testen
Zelftesten is een moeilijke vaardigheid en nog subjectiever, maar het kan ook gedaan worden naarmate we meer afgestemd geraken op ons eigen lichaam en onze intuïtie. Concentratie en neutrale gedachten worden cruciaal voor een nauwkeurig resultaat. Sta rechtop en hou het te testen product met beide handen op je buik. Wees stil, rustig en geconcentreerd.
Haal diep adem en maak jezelf ‘leeg’ van gedachten. Vraag of dit product goed is voor je .. wacht even… Als je na enkele ogenblikken merkt dat je naar het item getrokken wordt, wil dat voorover valt, het product is goed voor jou op dit moment. Als je merkt dat je naar achter helt, weg van het item wijst dat in conflict gaat met de energie en niet goed is voor jou op dit moment. Indien je volgende week dezelfde test zou doen, kan die totaal anders zijn.

Je eerstvolgende maaltijd kan een persoonlijke workshop worden waarin je de energietest in de praktijk brengt.
Test de energie van alles wat je van plan bent te eten. Raak het aan en laat iemand je testen of neem het vast tegen je buik en voel of je naar voor of naar achter valt. Voeding waar je zwak van wordt is niet goed voor je (zwakke spier of achteruitvallen)

Door voeding op verschillende momenten te testen, kan je zo uitzoeken of het altijd slecht voor je is of alleen op bepaalde momenten. Voeding is persoonlijk, wat gezond is voor de ene is misschien slecht voor de andere. Als voeding, vitamines of voedingssupplementen niet goed voor je zijn, zal het lichaam deze niet kunnen opnemen en verteren. Zelfs goede voeding is slecht als je immuunsysteem defensief reageert op trilling hiervan.

Wees geconcentreerd en zorg dat je veilig staat (indien je je evenwicht zijn verliezen).
Soms zijn de bewegingen erg subtiel, soms heel erg duidelijk.