Wat zijn kruidenstempels

Werking en effecten

De kruidenstempel massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het lichaam tegelijkertijd tot rust. De kruidenstempelmassage activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.  De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen het lichaam op intense wijze. De helende effecten van de warme kruidenstempels dringen diep in het onderliggende weefsel door, zelfs tot in de organen. Het lichaam werkt nog uren na. Van alle massages is de kruidenstempel massage de meest intense massage in het lichaam.

Van oorsprong is de kruidenstempelmassage een oosterse massage. Het is een dieptemassage met warme en/of hete kruidenbuiltjes die bestaan uit zowel activerende als ontspannende kruiden, als reinigende kruiden die een krachtige helende werking hebben. Vroeger werden deze handgemaakte kruidenbundels gedrenkt in warme oliën. Het geeft een overweldigend effect.

De stempels waar er nu veel mee gewerkt worden, zijn lichtjes aangepast. De kruidenbundels bevatten ‘westerse’ kruiden, die aangepast zijn aan de westerse cultuur, en hebben een minder ‘hete’ werking dan de oorspronkelijke ‘oosterse’ kruiden.

De kruidenstempelmassage zelf zorgt voor soepelere spieren en een betere bloedcirculatie. Het werken met de kruidenstempels is zowel voor de hond als voor diegene die de massage geeft een intense ervaring.

Vraag steeds vooraf de behandeling of de hond geen allergie heeft op bepaalde stoffen, denk aan de contra-indicaties!

Voorbeeld van een kruidenmix:
Kamfer – alpine officinarum ( galangal) –  gember – kaffir limoen – citroengras – patchouli – eucalyptus – basilicum
Deze hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect, geven verlichting van stijfheid en spierpijn en stimuleren de bloedsomloop.

Doormiddel van de juiste massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen, brengt dit verlichting bij spierpijn en spieratrofie en bevordert dit het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam of oedeem.  Het heeft ook een reinigend effect op de organen en werkt aderwand verstevigend.