Chinese Kruiden voor Hond & Paard – module 1

Ben jij acupressuur beoefenaar of shiatsu therapeut voor mensen en/of dieren? 
En ben je op zoek naar een verdieping en/of aanvulling op je eigen behandelmethode?  Lees dan zeker verder!  

Het werken met Chinese kruiden geeft je de mogelijkheid om je eigen behandelingen te versterken. In deze driedaagse bijscholing ga je leren hoe je veilig Chinese kruiden kan inzetten voor veel voorkomende ziektebeelden van paarden en honden. Het vaststellen van het juiste ziektebeeld is hierbij van belang voor het goed kunnen inzetten van een passende kruidenformule.  

Daarom besteden we in deze module veel aandacht aan zowel de ziektebeelden als de kennis van de enkelvoudige kruiden en kruidenformules. 

Na deze drie dagen kun je deze kennis veilig en bewust op zichzelf of ter ondersteuning van je eigen behandelmethode toepassen.  

Wat komt er aan bod:

  • Ziektebeelden van de Milt, Longen, Nieren en Lever bij paard en hond
  • Kruidenformules die we direct kunnen toepassen voor het versterken en harmoniseren van de Milt, Longen, Nieren en Lever,  met name tonifiërende (Qi, Yin & Yang) kruidenformules 
  • Uitleg van de enkelvoudige kruiden die we nodig hebben om deze kruidenformules samen te stellen 
  • Het begrijpen van de opbouw en samenstelling van de kruidenformules en hoe je ze toepast 
  • Praktijkdag om de opgedane kennis te oefenen en toe te passen, om zo ervaring in de praktijk op te doen. 

Drie dagen waar je in een ontspannen sfeer veel kennis opdoet  die je direct in de praktijk kan toepassen. 

Deze module is de eerste module van de opleiding Chinese kruiden voor paard en hond.  

Vooropleiding 
Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is basiskennis van Chinese geneeskunde een voorwaarde. 

Accreditatie
Accreditatie voor nascholingspunten is verleend door de BCND. 

Docente : Anneke De Winne

Wie is Anneke De Winne
Anneke de Winne komt oorspronkelijk uit België en is 43 jaar geleden hier haar opleiding “manegehoudster” gestart. Dit was het begin van een lange weg, zowel op het gebied van de rijkunst als op het gebied van de geneeskunde. Sinds die tijd heeft zij zich op vele gebieden verdiept in zowel de rijkunst (dressuur en springen) als zadelmakerij en de geneeskunde voor mens en dier, zowel in België, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De laatste opleiding die ze gevolgd heeft is de Chinese kruidengeneeskunde aan de Academie Bo-Yi te Zoetermeer. In september start ze de opleiding westerse kruiden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Chinese geneeskunde is voor Anneke meer dan een geneeskunde, het is een levensfilosofie en vanuit respect voor de natuur en het leven wordt de mens en dier in zijn totaliteit behandeld, volledig afgestemd op zijn/haar specifieke klacht.

Op het gebied van Chinese kruidengeneeskunde bestaat er voor dierentherapeuten nog geen opleiding. Uit eigen ervaring weet ze dat het niet voor iedereen haalbaar is om eerst een vierjarige opleiding humaan te volgen alvorens de dieren te kunnen helpen en het zijn juist ook de dieren die deze ondersteuning zo nodig hebben. Vandaar het opzetten van deze opleiding, zodat het toegankelijker wordt voor de dierentherapeuten en er meer dieren geholpen kunnen worden. 

Data:
Zondag 13 september 2020 – 10u – 16u
Zondag 4 oktober 2020 – 10u – 16u
Zondag 22 november 2020 – 10u – 16u

Locatie: TCM Academie voor Dieren – Churchilllaan 64 – 2900 Schoten

Kostprijs: 425 euro ipv 545 euro  (incl.btw)
Inbegrepen: een uitgebreide syllabus, koffie, thee, water en versnaperingen

 

 Schrijf je hier in