In Aziatische landen zoals China, Japan en Korea, is de toepassing van medicinale paddenstoelen een normale therapeutische behandeling en in het bijzonder op het gebied van kanker.
Geleidelijk aan vind deze “mycotherapie’ ook steeds meer in het Westen plaats zowel humaan als voor paarden en honden. 

Deze bijscholing is opgezet om te leren hoe je zelf deze paddenstoelen zowel vanuit de Chinese geneeskunde bekeken als Westers gezien, veilig en direct kan toepassen voor je eigen dier. 

Wat komt er aanbod:
Er worden 13 verschillende paddenstoelen besproken zowel hoe ze volgens de Chinese geneeskunde kunnen ingezet worden alsook hoe de Westerse toepassing is. 

  • Er wordt besproken wat de verschillen tussen extracten en biomassa zijn. 
  • Er wordt besproken wat de actieve bestanddelen zijn. 
  • Er wordt besproken hoe en welke combinaties er gemaakt kunnen worden.Op de (optionele) praktijkdag:
  • Spelenderwijs gaan we ons de theorie eigen maken. 
  • We maken zelf ook een zalf die je op het einde van de dag mee naar huis neemt. 

Docente : Anneke De Winne

Wie is Anneke De Winne
Anneke de Winne komt oorspronkelijk uit België en is 43 jaar geleden hier haar opleiding “manegehoudster” gestart. Dit was het begin van een lange weg, zowel op het gebied van de rijkunst als op het gebied van de geneeskunde. Sinds die tijd heeft zij zich op vele gebieden verdiept in zowel de rijkunst (dressuur en springen) als zadelmakerij en de geneeskunde voor mens en dier, zowel in België, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. De laatste opleiding die ze gevolgd heeft is de Chinese kruidengeneeskunde aan de Academie Bo-Yi te Zoetermeer. In september start ze de opleiding westerse kruiden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Chinese geneeskunde is voor Anneke meer dan een geneeskunde, het is een levensfilosofie en vanuit respect voor de natuur en het leven wordt de mens en dier in zijn totaliteit behandeld, volledig afgestemd op zijn/haar specifieke klacht.

Op het gebied van Chinese kruidengeneeskunde bestaat er voor dierentherapeuten nog geen opleiding. Uit eigen ervaring weet ze dat het niet voor iedereen haalbaar is om eerst een vierjarige opleiding humaan te volgen alvorens de dieren te kunnen helpen en het zijn juist ook de dieren die deze ondersteuning zo nodig hebben. Vandaar het opzetten van deze opleiding, zodat het toegankelijker wordt voor de dierentherapeuten en er meer dieren geholpen kunnen worden. 

Datum: deze opleiding volg je in e-learing met optioneel praktijkdagen

Locatie: e-learing & (optioneel) praktijkdagen in Schoten (België) of Nunspeet (Nederland)

Kostprijs: 185 euro (incl.btw) – inschrijving is in orde bij betaling
Inbegrepen: een uitgebreide syllabus, koffie, thee, water en versnaperingen

 

Schrijf je hier in