De TuiNa behandeling

Wanneer je de intake hebt gedaan, een diagnose hebt gesteld en op basis daarvan je behandelplan hebt opgesteld, ga je over tot de behandeling.

Voordat je met een TuiNa massage start let je op de volgende aspecten:

  • Check de contra-indicaties
  • Zorg voor een rustige omgeving
  • Zorg dat de omgeving niet te koud is, maar ook zeker niet te warm
  • Doe al je sieraden af, ook je trouwring
  • Eventueel kun je rustige muziek opzetten

Let goed op de hond, soms is het goed dat de eigenaar bij de behandeling aanwezig is, maar soms is het beter dat je eigenaar even in een andere ruimte blijft. Dit hangt af van de reactie van de hond. Zorg ervoor dat de hond zich in ieder geval veilig voelt.

Heb respect voor de hond, wil hij niet gemasseerd worden, dan stop je. De hond kan dit door allerlei signalen kenbaar maken. De meest duidelijk is, als hij wegloopt.

Geef de hond, na de behandeling de gelegenheid om te drinken. Tijdens de behandeling worden afvalstoffen losgemaakt en afgevoerd. Door het drinken van water kunnen deze afvalstoffen makkelijker het lichaam verlaten.

Je werkt op een energetisch niveau, dat betekent dat je werkt met jouw Qi en dat van de hond. Zorg dat je ontspannen bent. Concentreer je op de hond. Wees alert op zijn signalen. Wat zie je, wat voel je, wat hoor je, wat ruik je, allemaal signalen waar je tijdens een behandeling op kunt inspelen en wat je na de behandeling noteert in het dossier. Zorg voor rust, praat niet en houd contact met de hond.